Groenverklaring voor Zuiver Bosrijk

21 juli '21

De woningen van Zuiver Bosrijk krijgen een groenverklaring. Met deze verklaring is het mogelijk om bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting te krijgen op je hypotheek. Zoals bijvoorbeeld bij de groenhypotheek van de Rabobank. Benieuwd naar jouw voordelen? We vertellen je er graag meer over.

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in Zuiver Bosrijk. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je binnenkort de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

GroenHypotheek

Rabobank Regio Eindhoven is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor deze woningen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens de eerste rentevaste periode van 10 jaar een korting op de hypotheekrente. Neem voor meer informatie contact op met de Rabobank. Zij helpen je graag verder.

Financiering
Meer over ......? [LINK AANPASSEN} Relevant onderwerp
Welke woning kies jij in [PROJECTNAAM]? Bekijk de woningen