Inspirerende interieurworkshops Zuiver Bosrijk

20 juli '22

De woningen in Zuiver Bosrijk worden gebouwd in CLT hout (ook wel kruislaaghout). CLT is een duurzame manier van bouwen, die veel voordelen met zich mee brengt. Maar…. bij de toekomstige bewoners ook veel vragen over mogelijkheden voor de inrichting. Om de kopers van Zuiver Bosrijk hierbij te helpen en inspireren, organiseerde BPD in samenwerking met Hal2 in juni 2 geslaagde interieurworkshops. Bekijk de foto’s en video.

Een woning in CLT

CLT staat voor Cross Laminated Timber en is een houtbouwproduct dat beton en metselwerk vervangt. Het zijn sterke, massief houten constructieplaten opgebouwd uit kruislings verlijmde platen of lamellen van vurenhout. Bij de bouw van de woningen in Zuiver-Bosrijk zijn de constructieve wanden en plafonds van CLT-hout in het zicht.
Dit is nog vrij uniek en onbekend. Daarom helpt BPD, samen met Hal2 uit Eindhoven, de toekomstige bewoners met inspiratie voor de inrichting van hun woning met wanden en plafonds in CLT-hout. Zo kregen zij tips van 3  interieuradviseurs en Hal2 maakte moodboards met uitgewerkte interieurvoorstellen.

image alt

Inspiratie én kennismaken

De interieurarchitecten en ontwerpers van Hal2 uit Eindhoven hebben geholpen bij het creëren van een mood & sfeer voor Zuiver Bosrijk. Een vervolg hierop waren de interieurworkshops op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni voor de kopers van Zuiver Bosrijk; om hen te inspireren én vragen te beantwoorden over het inrichten van een woning in CLT. Wat voor bedekking kies je bijvoorbeeld voor de vloer, is ook een gietvloer mogelijk? Naast de specialisten van Hal2 waren daar ook inspirerende gastsprekers aanwezig van lokale partijen, zoals Lichtstudio Helder, Tarkett en De Klerk Interieurbeplanting. Het waren geslaagde middagen, waarbij iedereen natuurlijk óók van de gelegenheid gebruik maakte om kennis te maken met toekomstige buren.

  Duurzaamheid in Bosrijk
  Beschikbaar woningaanbod