Zonnepanelen en verwarming in Zuiver

11 mei '21

In een nieuwbouwwoning in Zuiver Bosrijk woon je duurzaam. Zonder gasaansluiting, goed geïsoleerd en met zonnepanelen om elektriciteit op te wekken! Wat betekent dit voor jouw woning? In een aantal animatievideos leggen we het uit.

Zonnepanelen

Alle woningen in  Zuiver Bosrijk worden voorzien van zonnepanelen. Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd. De panelen wekken duurzame energie op, uit de zon die er op schijnt. Bekijk de video en je weet precies hoe het werkt.

Warmtenet

Zuiver Bosrijk wordt niet meer aangesloten op het gasnet. Gelukkig zijn er hele comfortabele en duurzame alternatieven om je woning en water te verwarmen! Bijvoorbeeld via het warmtenet! Bekijk de video en je weet precies hoe het werkt.

Duurzaam wonen in Zuiver

De zonnepanelen en de aansluiting op het warmtenet zijn pas enkele voorbeelden van de duurzaamheidstechnieken die in Zuiver Bosrijk worden toegepast. Alle woningen worden gebouwd in CLT hout, wat een duurzame manier van bouwen is. Het zorgt er namelijk onder andere voor dat de CO2-uitstoot vermindert. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het binnenklimaat en op het energieverbruik. Bekijk alle duurzame maatregelen in Zuiver Bosrijk op de pagina duurzaamheid.

Meer over duurzaamheid
  Meer over CLT
  Bekijk de woningen