Interieuradviseurs aan het woord

Jouw nieuwe huis wordt gebouwd met CLT hout. Dat heeft zowel binnen als buiten een mooie, warme en natuurlijke uitstraling. Maar hoe richt je zo’n nieuwe woning van hout nu in? Om je wat ideeën te geven laten we 3 interieuradviseurs - Melanie van der Steen van M Style Interieur, Willem Sterken van Sterken Ontwerpen en Joyce Elbers van Elbers Interiors - aan het woord.

Joyce Elbers

Joyce Elbers

Melanie v/d Steen

Melanie v/d Steen

Willem Sterken

Willem Sterken

Joyce: “De juiste stijl creëer je door aan ieder detail aandacht te besteden”

Sommigen hebben het in zich: zonder enige moeite een huis zó inrichten, dat het lijkt alsof het regelrecht uit een woonmagazine komt. Anderen hebben er iets meer moeite mee. Niet erg, de meest gehoorde zin van klanten is dan ook ‘ik weet zelf heel goed wat ik mooi vind, maar ik vind het lastig om alles met elkaar te combineren’. Maar hoe wordt jouw (nieuwe) huis een sfeervol thuis, met een sterke basis en verrassende elementen, zodat de inrichting alles behalve standaard is?

Ademruimte

Hoe iemand leeft, wat zijn gewoonten en wensen zijn, is het startpunt voor elk interieur. Naast de bewoners is de architectuur van het huis een essentieel uitgangspunt voor het ontwerp. Hierin zijn zichtlijnen, routing, indeling, vormentaal en materialen van belang om het juiste evenwicht in een ruimte te creëren. Als interieur en exterieur hiernaast ook naadloos op elkaar aansluiten, wordt een natuurlijk en kloppend gevoel gewaarborgd. Denk hierbij aan de natuurlijke lichtinval, maar ook het vernuftig wegwerken van aansluitingen voor (indirecte) verlichting en de juiste raamdecoratie.

Contrasten

Een goede afstemming van kleuren maakt het beeld compleet. Kies niet altijd het standaard wit, maar durf tinten te gebruiken die een accent leggen. Spanning creëer je onder andere door te kiezen voor materialen die ieder een eigen uitstraling of textuur hebben. Glas, hout, natuursteen, beton en textiel versterken elkaar.
 

image alt

Buiten de kaders

Het blijft een uitdaging om de juiste sfeer te creëren. Denk hierbij dan ook eens out of the box, zoals aan bijzondere armaturen, een open haard als roomdivider, aansprekende kunst, uniek behang, of ga juist voor één statementkleur.

Elbers Interiors staat voor het realiseren van een volledig doordacht en integraal ontwerp. Een totaalconcept dat past bij zijn bewoners en tevens voorziet in verrassende elementen op het gebied van functionaliteit, duurzaamheid en creativiteit. Meer weten over het werk van Joyce? Kijk op: www.elbersinteriors.com.

Melanie: “Bedenk van te voren welke sfeer je wilt creëren”

Hout is bij uitstek het materiaal om het natuurlijke gevoel van buiten naar binnen te halen. Een woning in CLT hout is een prachtig voorbeeld hoe je de verbinding tussen binnen en buiten kan samenvoegen. Als je dat goed doet, ontstaat een heel persoonlijk thuis. Het is belangrijk om van te voren te bedenken welke sfeer je wilt creëren. In jouw nieuwe woning zijn de woningscheidende wanden en de plafonds van CLT hout in het zicht. Toch is het heel goed mogelijk om ook nog hout op de vloer te leggen en er een heel sereen en rustig thuis van te maken. Hierbij speelt (dag)licht een grote, sfeerbepalende rol. Kies je voor een ander product op de vloer, zoals bijvoorbeeld een gietvloer of marmoleum, dan krijg je meteen een heel ander plaatje.

Prachtig lijnenspel

Thuizen met CLT hout staan vaak bekend om hun wat strakkere interieur, een fijne uitstraling en vooral hun prachtige lijnenspel. Geen tierelantijnen: mooi wat functioneel is en functioneel wat mooi is. Het interieur lijkt vloeiend door te lopen in de ruimte, of het er altijd al zo heeft gestaan. Kleur komt in jouw nieuwe thuis heel goed tot zijn recht, daarmee voeg je eigenheid toe. Door de basis van CLT hout komt alles in de woning nog mooier uit.

image alt

TIPS

• CLT hout buiten de woning kan heel goed mee naar binnen genomen worden. Licht is hierbij heel belangrijk, het zicht naar buiten doet dienst als levend schilderij.
• CLT heeft weinig opsmuk nodig: Less is more. Door binnen ook CLT hout te gebruiken verbind je buiten met binnen en zorg je voor eenheid en rust. What you see is what you get. Geen overbodige accessoires, wel mooie materialen.
• Een thuis met CLT hout heeft vaak een prachtig lijnenspel. Of je het hout op de vloer, de wanden en/of op het plafond terug laat komen, het geeft in de juiste verhoudingen een heel fijne sfeer.
• CLT hout is met diverse materialen te combineren. Zorg ervoor dat je naast hout ook ‘stoffige’ materialen gebruikt in verband met de akoestiek. Denk aan gordijnen, een karpet en een stoffen bank.

Wil je meer weten over hoe je jouw gevoel van thuis in het mooie Zuiver Bosrijk kan creëren? Kijk op de website van Melanie: www.mstyle-interieur.nl, ze vertelt je er graag meer over.

Willem: “Met kleur benadruk je de natuurlijke sfeer en uitstraling”

Bouwen in CLT (Cross Laminated Timber) is in Nederland een relatief nieuwe manier van bouwen. Het vraagt ook om een nieuwe, andere benadering bij het inrichten van je nieuwe thuis. Door het bouwen met CLT ontstaan ook in het interieur prachtige houten wanden met een robuuste, warme uitstraling. Hout is een prachtig materiaal dat zich op veel verschillende manieren laat afwerken. Je kunt het naturel laten, of er voor kiezen om een enkele wand een kleur te geven. Zo’n accentkleur heeft veel invloed op de sfeer in huis. Koele kleuren op de muren - zoals bijvoorbeeld lichtblauw - combineren mooi met de warme uitstraling van het CLT hout. Of misschien wil je een ruimte juist wat meer intimiteit geven? Kies dan voor een warmere kleur, zoals bordeauxrood.

Verschillende soorten hout

Jouw woning van CLT hout kan je heel goed inrichten met meubels van verschillende soorten hout. De keuze is groot, van tropisch hardhout tot lichte houtsoorten zoals Canadees esdoorn. Let er wel op dat je niet te veel houtsoorten in je interieur verwerkt; dit voelt al snel rommelig en overdadig aan. Beperk je keuze tot twee à drie verschillende houtsoorten. Vind je het (te) heftig om die hardhouten salontafel te plaatsen op je houten vloer? Kies dan voor een mooi vloerkleed. Daarmee breng je als het ware een ‘brug’ aan tussen de beide materialen met een harmonische combinatie tot gevolg.

image alt

Combineren met natuurlijke materialen

Hout laat zich makkelijk combineren met andere natuurlijke materialen zoals touw, kurk, riet, bamboe en glas. Een stoere houten wand met een glazen deur is hiervan een heel mooi voorbeeld. En wist je dat het bij bouwen met CLT mogelijk is om de binnendeuren zonder kozijnen te plaatsen? Een bijzonder fraai detail dat jouw interieur nét dat beetje extra verfijning geeft.

Een interieur is en blijft heel individueel en vraagt om een persoonlijke benadering. Denk er goed over na. Het is verstandig om daar samen over te praten en ideeën uit te wisselen die passen bij jouw stijl en manier van leven.

Meer weten over het werk van Willem? Neem een kijkje op www.sterken.com. Hij gaat graag met je aan een (houten) tafel zitten om jouw wensen te vertalen naar een prachtig plan zodat jouw interieurdroom realiteit wordt.

CLT hout

CLT is een volledige vervanging voor metselwerk of beton én het is een duurzame manier van bouwen. Bouwen in CLT brengt veel voordelen met zich mee. Wil je hier meer over weten? Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Bouwen in CLT
Vragen? Neem contact op
Wanneer in verkoop? Planning Zuiver Bosrijk